IMG_6020.JPG

Juho

Koiravaljakkourheilija ja eräopas Juho Ylipiessa varttui pienessä Liakan kylässä Etelä-Lapissa. Juho on viettänyt koko elämänsä luontoharrastusten parissa ympäri Pohjolaa. Metsästys, kalastus ja lintuharrastus ovat olleet suuria intohimoja läpi elämän.  20 vuotiaana Juho meni Eräopaskouluun Muonioon ja on sen jälkeen opastanut asiakkaita Taigametsistä Pohjoisen lapin avotuntureille.

Juho aloitti rekikoirien parissa vuonna 2005 Ruotsin Kiirunassa kun hän työskenteli kokeneelle Valjakkokuskille Mats Petterssonille. Kiirunassa Juho sai myös kipinän Pitkänmatkan valjakkokilpailuihin mitä Mats oli ajanut jo useita vuosia. Talven 2008-09 Juho vietti Kanadan Yukonissa ja toimi handlerina YukonQuest mestari Hugh Neffille. Suomeen palattuaan Juho hankki ensimmäisen koiransa- Gamaksen ja nykyään laumassa on jo 29 karvakuonoa.


IMG_8856.JPG

Hanna

Hanna syntyi ja varttui Rovaniemellä. Hannalla on matkailualalta yli kymmenen vuoden kokemus. Hän työskenteli viisi vuotta Thomas Cook Northern Europen ulkomaan organisaatiossa oppaana ja palvelupäällikkönä ja palasi sen jälkeen juurilleen Lappiin.  Vastapainoksi koirien kanssa touhuamiselle hän työskentelee myös Ylläksen matkailuyhdistyksessä toiminnanjohtajana.